Vochtige ramen binnenkant auto

Beslagen ramen auto oma weet raadt

Maak vochtige plekken zo snel mogelijk droog. Als je auto toch vochtig wordt aan de binnenkant, droog hem dan snel. Stofzuig de tapijten en laat de ramen en deuren 's nachts openstaan. Strooi wat met zuiveringszout. Als je het vocht snel aanpakt, hoef je niet grondiger schoon te maken.

Nieuwe auto beslagen ramen

Vocht aan de binnenkant van de auto kan meerdere oorzaken hebben. Als het incidenteel voorkomt kan het bijvoorbeeld zijn dat u voorheen met natte kleding in de auto bent gestapt en de auto nog vochtig was voordat u opnieuw gebruik maakte van uw auto.


Auto ontvochtiger
Vocht in auto rijst Het zijn zakjes die vocht opslaan, zodat het niet in de lucht in de rest van de auto blijft zitten. Controleer de rubbers. Heel belangrijk zijn de rubbers van de auto, om geen vocht naar binnen te laten. Check de rubbers bij de ramen en ook bij de deuren, zodat die goed sluiten.
Nooit meer beslagen autoruiten Op het moment dat je vocht in je auto hebt, kan dit al snel je ramen beslaan. Gelukkig is dit relatief makkelijk te voorkomen. Het is namelijk mogelijk om dit te doen door goed je auto te ventileren. Hierbij is het handig om de verwarming en de ventilatie tegelijkertijd aan te zetten.
vochtige ramen binnenkant auto
Beslagen ramen auto warme of koude lucht 5. Leg vochtige spullen in de kofferbak: Beslagen autoruiten worden dus veroorzaakt door vocht in de auto. Leg daarom uw natte jas of paraplu direct in de kofferbak. Alles wat vochtig is, vergroot namelijk de kans op beslagen autoruiten. 6. Zet het raam open: Zet het raam van de auto op een kiertje. Dit zorgt voor een constante luchtstroom van.
Vocht in auto oorzaak Het vocht dat de ruit laat beslaan, moet verdampen. Zet daarom meteen je verwarming aan en gebruik warme lucht bij beslagen ramen. Je verwarming is de eerste paar minuten nog niet warm, dus je kunt dan (als het droog is) met de ruit een stukje open rijden, zodat de vochtige lucht kan ontsnappen via de ramen.


Auto ontvochtiger

Als je dagelijks met de auto rijdt dan is scheerschuim de gouden tip! Smeer de binnenkant van de ramen – die je vrij van condens wil hebben – in met scheerschuim. Zorg dat het raam goed gedekt is. Pak hierna een schone doek en maak vervolgens de ruit weer schoon. Het resultaat is verbluffend.
Beslagen ramen auto airco Stappenplan: Zorg eerst dat de buitenkant van de ruiten goed schoon is. Zo kun je beter bepalen of het vuil daadwerkelijk aan de binnenkant van het glas zit. Een goed moment is vlak na het auto wassen. Neem de eerste droge microvezeldoek en maak deze nat onder de kraan.