Klok amsterdammertje

 • WANDKLOK “AMSTERDAMMERTJE” Gesigneerd: J.n Breukelaar
 • 17 aanbiedingen in mei - Hangklok amsterdammertje gesigneerd en gedateerd erg klok heeft bijzondere afbeelding van maan en datum. Klok loopt e Ophalen Zie omschrijving 25 mar. '23 m.g Hoogeveen klassieke wandklok "Amsterdammertje" met Westminster uurwerk Mooie klassieke wandklok "amsterdammertje" voorzien van een westminster uurwerk.

  Antieke klok accesoires.

  amsterdammertje kopen antieke klokken tweedehands amsterdammertje comtoise in Klokken amsterdammertje paal wuba klokken friese staartklok in Klokken warmink klokken junghans in Klokken warmink in Klokken staande klok in Klokken zaanse klok in Klokken lantaarnklok in Klokken antieke klokken in Klokken klokken antiek in Klokken stoelklok in.

  WANDKLOK “AMSTERDAMMERTJE” Gesigneerd: J.n Breukelaar

  Wandklokken. M&R WANDKLOK “AMSTERDAMMERTJE”. Gesigneerd: J.n Breukelaar Amsterdam. Circa Holland. Uurwerk: Messing platine-uurwerk met ankergang en slinger. Het zaagslagwerk slaat de hele en halve uren voluit op twee verschillende bellen, het zgn.


  In verhouding met staande Amsterdammers Kortom een klok die een serieuze beschouwing waardig is. De kast is gemaakt van eikenhout en heeft een mooie patina, de afmetingen van de kast zijn: 82cm hoog, 37cm breed en 17,5cm diep. De kap heeft duidelijk Amsterdamse invloeden maar is bij lange na niet zo rijk uitgevoerd als een hoofdstedelijk exemplaar.

  Amsterdamse wandklokken ook wel

  Klok amsterdammertje 35 jaar oud. Hangklok amsterdammertje. Slaat elk kwartier mooie warme melodie. Kan uitgezet zodat hij niet meer slaat. Is nog helemaal nagekek.


  Een zeldzaam Hollands notenhouten 'Hangend Amsterdammertje of Amsterdamse hangklok. wandklok met lange slinger, vanaf ca. in Amsterdam gemaakt, waarschijnlijk als alternatief voor de veel duurdere staande klok. Wat kwaliteit van uurwerk en kast betreft, horen ze echter tot dezelfde klasse, de kast is van eikehout, dikwijls met notehout gefineerd: de al of niet getoogde wijzerplaat.
  De Looptijd van de klok Authentieke Amsterdamse sleepboot, Amsterdammer met rijke gedocumenteerde historie. Ex Evert en Erin-1 Lengte: 12,64 meter Breedte: 3,11 meter Diep.
  An early 19th century mahogany An Amsterdammertje (Dutch pronunciation: [ˌɑmstərˈdɑmərcə] (listen)) is the typical red - brown steel traffic bollard that is used to separate the pavement from the street in Amsterdam. Amsterdammertje is Dutch for 'little one from Amsterdam'. The bollards bear the three Saint Andrew's Crosses from the coat of arms of Amsterdam.
  klok amsterdammertje


   Koekoeksklokken te koop: Antieke grote koekoeksklok totale lengte 77 cm compleet en in originele staat goed werkend. Ophalen of Verzenden. € ,00 Vandaag. T.B. Oisterwijk.