Brandwonden kind foto

 • Brandwond infectie symptomen


 • 4e graads brandwond Ga er eventueel samen met uw kind even dicht bij staan, zodat het kind merkt hoe heet het is. Maar zorg er absoluut voor dat uw kind de barbecue of het brandend hout niet aan kan raken. Plaats kindveilige wandcontactdozen (of laat dit doen) of beveilig bestaande stopcontacten met een afdekplaatje.
  Brandwond blijft pijn doen We beoordelen de brandwonden op uitgebreidheid en op diepte en nemen foto’s voor in het medisch dossier. Om de bacteriegroei vast te stellen nemen we wondkweken af. In eerste instantie krijgt uw kind een zalfbehandeling, maar we maken dan ook al een eerste behandelplan.


  Brandwonden foto's Als je kind brandwonden heeft, dan is zijn huid beschadigd door droge hitte (bijvoorbeeld vuur, hete oven of föhn) of natte hitte (heet water, stoom of hete olie). Onderschat brandwonden niet. Als het om een ernstige verbranding gaat, kan je kind er blijvend letsel aan overhouden!.

  Type brandwonden Een brandwond is een gedeeltelijke of volledige beschadiging van de huid. Deze wordt veroorzaakt door inwerking van warmte, een chemische stof of door contact met elektriciteit; voor een bepaalde tijd, boven een bepaalde temperatuur. De ernst van een brandwond is afhankelijk van diverse factoren. Lees hier meer over op deze pagina.

  Brandwond infectie symptomen

  Oppervlakkige brandwonden en diepe tweedegraads brandwonden kunnen we soms ook behandelen met zalf. Hiervoor gebruiken we speciale zalf die voorkomt dat er bacteriën in de wond komen en de wond niet gaat ontsteken. Bij oppervlakkige brandwonden maken we de wond schoon en verwijderen we de blaren.
  2e graads brandwond blaar open


  2e graads brandwond blaar open

  Het juiste antwoord is: “Ik waarschuw een arts.”. Als er blaren ontstaan of als er sprake is van een open wond, is het heel verstandig om een arts te raadplegen voor advies. Sowieso mag je dat natuurlijk ook altijd doen vlak nadat je kindje de brandwond heeft opgelopen.


  brandwonden kind foto

  Diepe tweedegraads brandwond

  Tot 1 op de 4 brandwonden bij kinderen zijn het gevolg van mishandeling. Bepaalde huidaandoeningen, zoals impetigo bullosa, eczeem, ernstige luierdermatitis, contactdermatitis en het stafylokokken-‘scalded skin’-syndroom, kunnen er uitzien als brandwonden.
  Brandwonden graad herkennen Campagne toont choquerende foto's van kinderen met brandwonden De Stichting Brandwonden lanceert een confronterende campagne om geld in te zamelen voor de verzorging van patiënten met brandwonden.