Donderdag betekent

Maandag betekenis

Donderdag is een van de zeven dagen van de week. Het is de dag die op woensdag volgt, de dag na donderdag is vrijdag. Als maandag als eerste dag van de week wordt gezien, is donderdag de middelste dag van de week en de vierde dag van de werkweek. Etymologie. De naam donderdag is afgeleid van Donars dag.


Donderdag, goedemorgen noun. Thursday [noun] the fifth day of the week, the day following Wednesday.


 • Maandag betekenis
 • Vrijdag betekenis

  vrijdag = •een dag van de week die na donderdag en voor zaterdag komt. donderdagkrant = editie van een landelijk of regionaal dagblad die op donderdag verschijnt; donderdag editie. donderdageditie = editie van een landelijk of regionaal dagblad die op donderdag verschijnt; donderdag krant.

  donderdag betekent


  Donderdag quotes

  de donderdag. (m.) Uitspraak: [ˈdɔndərdɑx] Verbuigingen: en (meerv.) vierde dag van de week - Thursday. © K Dictionaries Ltd. Overige bronnen.
  Donderdag gif de vierde dag van de week vb: donderdagavond is in veel steden koopavond. •een dag van de week die na woensdag en voor vrijdag komt. vijfde dag van de week Jaar van herkomst: (CG I 1, 68) 1) Dag 2) Deel van de week 3) Deel van een week 4) Weekdag 5) Het is leuk. vierde dag van de week.

  Betekenis woensdag Translation of "donderdag" into English. Thursday, thursday, Thursday are the top translations of "donderdag" into English. Sample translated sentence: Ze kunnen maandag of dinsdag komen, maar niet woensdag of donderdag. ↔ They can come on Monday or Tuesday, but not on Wednesday or Thursday.

  Dinsdag betekenis What does Donderdag mean in Afrikaans? English Translation. Thursday. More meanings for Donderdag. Thursday noun. Donderdag. Find more words!.

  Donderdag engels Donderdag. Vijfde dag van de week. ‘Donderdag’ is de vertalende ontlening van de Latijnse naam ‘dies Jovis’, de dag van de Romeinse god Jupiter (Jovis is de tweede naamval van Jupiter) (Frans jeudi), waarbij de Germaanse dondergod Donar de plaats heeft ingenomen van Jupiter.

   Shikari betekent in telugu: The alphabet and its pronunciation have a very important role in Telugu. Once you're done with Telugu alphabet, you might want to check the rest of our Telugu lessons here: Learn Telugu. Don't forget to bookmark this page. The links above are only a small sample of our lessons, please open the left side menu to see all links.