Achtergestelde obligatie abn amro

Obligaties kopen Beleggen in obligaties bij ABN AMRO. Om direct te kunnen beleggen in individuele obligaties heeft u een beleggingsrekening met de beleggingsvorm Zelf Beleggen Plus nodig. Met Zelf Beleggen Plus en Zelf Beleggen Basis kunt u indirect in obligaties beleggen via obligatiefondsen en ETF’s, die zelf in meerdere obligaties beleggen.
Wat is een converteerbare obligatie Bekijk de actuele koersen van Nederlandse staatsobligaties. Daarnaast vindt u hier tevens de couponrente, uitgiftedatum en looptijd van alle obligaties op de detailpagina’s. Indien u staatsobligaties wilt kopen, en u Zelf Beleggen Plus heeft, kunt hierin direct beleggen via de link ‘order plaatsen’.
 • Abn amro portefeuille overzicht
 • Wanneer is het gunstig om de converteerbare obligatie te converteren? We noemen dit hier ‘speciale obligaties’. Dit zijn obligaties met speciale kenmerken en voorwaarden. Deze obligaties hebben hierdoor andere risico’s dan gewone obligaties. Het gaat hier om 6 soorten speciale obligaties: High Yield obligaties. Inflatie gebonden obligaties. Achtergestelde obligaties.


  achtergestelde obligatie abn amro

  Abn amro portefeuille overzicht

  ABN AMRO heeft als eerste bank in Europa een digitale obligatie geregistreerd voor een SME op de publieke blockchain. Met de innovatieve obligatie werd EUR opgehaald bij een selecte groep investeerders ten behoeve van vliegtuigonderdelen leverancier APOC, een zakelijke klant van de bank.

  Obligaties vergelijken

  Als het gaat om een achtergestelde obligatie dan is de betaling achtergesteld bij andere concurrente crediteuren in het geval sprake is van liquidatie of faillissement van de vennootschap die de obligatie heeft uitgegeven. Deze obligaties hebben om genoemde reden een iets hoger risico dan de reguliere obligaties.

  Obligaties rendement De achterstelling speelt vooral een rol wanneer de uitgever van de obligatie failliet gaat. In het geval van een faillissement ontvangen de houders van een achtergestelde obligatie geen betaling totdat alle andere verplichtingen, waaronder de gewone obligaties, zijn betaald uit de activa.
  Abn amro fondsselector Een voorbeeld: bij een totaal gewenst leenbedrag van miljoen euro geeft de uitgevende instelling de obligatie uit in coupures van elk euro. Op die manier is de obligatie goed verhandelbaar op de beurs en kunnen veel verschillende beleggers hierin beleggen.

  Wordt de rente van een perpetuele obligatie altijd uitbetaald

  ABN AMRO corporate website.